Klopp uoči meča protiv Salzburga donio sjajne vijesti za navijače Liverpoola
Klopp je izjavio da bi Alisson za meč protiv Uniteda trebao biti spreman 100 posto

Nijemac je govorio o golmanu tima sa Anfielda

Klopp uoči meča protiv Salzburga donio sjajne vijesti za navijače Liverpoola

S. Pašalić

Liverpool je na otvaranju sezone slavio protiv Norwicha sa 4:1, ali je dobio i jako loše vijesti.

Naime, u 39. minuti golman ovog tima, Alisson Becker je morao napustiti igru zbog povrede i još uvijek se nije oporavio.

Redsi u srijedu igraju meč Lige prvaka protiv Salzburga, a Jurgen Klopp se na press konferenciji pored ostalog dotakao i teme o brazilskom golmanu i donio dobre vijesti navijačima.

"Jedno je mišljenje Alissona, drugo je medicinskog tima. Malo su oprezni. Moramo vidjeti. Izgleda stvarno dobro, ali bila je to ozbiljna povreda i ne želimo rizikovati."

"Nije trenirao do sada s ekipom. Moramo vidjeti za Leicester u subotu. Za utakmicu Manchester Uniteda 20. oktobra vjerovatno će biti spreman 100 posto, ali to moramo vidjeti.", rekao je trener Liverpoola.

Alisson je prošle sezone bio jedan od ključnih igača tima sa Anfielda u Premier ligi, ali i Ligi prvaka. U prvenstvu je u 38. utakmica primio samo 22 gola, a u Ligi prvaka je pored ostalog u odlučujućoj utakmici grupne faze protiv Napolija bio junak kada je u sudijskoj nadoknadi odbranio zicer Miliku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi