Klopp: Vjerujem u svoje igrače
Foto:EPA

U njega se uzdaju navijači Liverpoola

Klopp: Vjerujem u svoje igrače

S. Bošković

Liverpoolov trener Jurgen Klopp vjeruje svojim igračima unatoč dva remija u prve dvije utakmice.

Nijemac je proveo u Borussiji Dortmund sedam godina, a nakon toga je preuzeo Redse s kojima je ubilježio dva remija.

"Vjerujem u kvalitete svojih igrača. Nije lako upoređivati potpuno drugačije stvari, ali s Dortmundom u prvoj sezoni sam imao 15 neriješenih utakmica", rekao je Klopp, te je u nastavku još dodao: 

"Ako želite, možete reći da je to pola pobjede. Nismo izgubili. Vidim pritisak na igračima, promašuju šansu za šansom, ali najvažnije je da napravimo pravu odluku u pravom trenutku. Oni imaju kvalitetu da postignu gol, da stvore šanse. Imamo dobru osnovu za rad".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klopp će prvu pobjedu na klupu Liverpoola tražiti u nedjelju na Anfieldu protiv Southamptona. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.