Klopp zbog obećanja odbio bogatu ponudu

Na Otok mogao i ranije

Klopp zbog obećanja odbio bogatu ponudu

Jurgen Klopp je prema riječima njegovog agenta Marca Kosickea imao još ranije mogućnost da dođe u Englesku.

Sjajni rezultati koje je bilježio u Njemačkoj donijeli su Jurgenu Kloppu brojne mogućnosti, između ostalog i bogatu ponudu iz Engleske, međutim njemački trener tada nije želio napustiti Borussiju kojoj je 'dao riječ' da će ostati. 

"Kada trener mijenja klub tokom sezone, to može biti problem. No, postoje i trenuci u kojima se trener počinje pitati. Takvo nešto se dogodilo Kloppu", ispričao je Kosicke, dodavši:

"On je dobio veoma bogatu ponudu iz Premier lige, ali nije želio ići jer je tek produžio ugovor sa Borussijom. Već ranije je obećao i nekim igračima, uoči njihovog produženja ugovora da će ostati. Mislio je da se neće moći pogledati u ogledalo ako pogazi riječ."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nijemac je epizodu na klupi Borussije završio 2015. godine, a iste godine je prihvatio poziv iz Liverpoola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi