Kloppa portugalski novinar "uhvatio na spavanju": Liga prvaka ili Premier liga?

Šta bi Klopp radije osvojio?

Kloppa portugalski novinar "uhvatio na spavanju": Liga prvaka ili Premier liga?

Edmir Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp održao je večeras press konferenciju u Portu.

Liverpool je slavio s 2:0 na Anfieldu, a sutra se igra revanš meč između Porta i engleskog kluba.

Jurgen Klopp se nada novom dobrom rezultatu i prolazu u polufinale Lige prvaka, a njegov tim ove sezone juriša na dva trona. Osim što želi da bude prvak Evrope, pokušava da u Premier ligi završi ispred Manchester Cityja.

Portugalski novinar je Kloppa upitao da li bi radije da osvoji Ligu prvaka ili Premier ligu.

"Uh, to pitanje nisam čuo ranije. Sutra Liga prvaka, a u nedjelju Premier liga", lukavo se 'odbranio' Klopp, ali jasno je da bi on najviše volio da Liverpool bude prvak i Evrope i Engleske.

„Čuo sam da je trener Porta rekao da smo najbolji na svijetu. To je kompliment, pokušat ćemo to dokazati. Ovdje smo da idemo u sljedeći krug. Moramo se jako boriti. Porto je do sada osvojio sve domaće utakmice u Ligi prvaka", dodao je Klopp.

„Porto je stvarno dobra momčad. Moramo igrati na našem najvišem nivou jer ne možete podnijeti moć koju oni mogu stvoriti ovdje".

Klopp je rekao da je Joe Gomez sve bolje, ali nije siguran da bi mogao odigra sutra 90 minuta protiv Porta.

On je kazao da je Gomez vrhunski igrač koji može da pokrije više pozicija, a poznato je da neće biti Dejana Lovrena zbog povrede, pa će Van Dijk i Matip vjerovatno biti starteri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sadio Mane je hvalio Kloppa.

“Klopp je veliki čovjek, divna osoba. On voli sve svoje igrače. On zahtijeva mnogo, ali on nikada ne vrši pritisak na nas osim traženja da učinite sve što možete i uživate. Pod njim su svi napredovali mnogo kao što svi mogu da vide. Veoma nam je važno da radimo s njim više godina", rekao je Mane.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi