"Solskjaer će odmoriti prvotimce protiv Manchester Cityja jer igraju u 11 dana četiri utakmice"

Carragheru se ova izjava nije svidjela

"Solskjaer će odmoriti prvotimce protiv Manchester Cityja jer igraju u 11 dana četiri utakmice"

E. Čaušević

Manchester City i Liverpool će se do posljednjeg kola žestoko boriti za titulu prvaka Engleske.

Redsi su trenutno prvi na tabeli sa 85 bodova i imaju dva boda više od Citya, ali i utakmicu više u odnosu na klub s Etihada. City zaostali meč igra protiv gradskog rivala Manchester Uniteda na Old Traffordu i u Liverpoolu se nadaju da će tu kiksati.

Liverpool na titulu prvaka Engleske čeka skoro 30 godina i navijači se nadaju da je konačno došlo vrijeme da trofej dođe na Anfield. Dosta nade polažu u meč na Teatru snova, odnosno da će tim Ole Gunnara Solskjaera uspjeti zaustaviti Građane.

Prepucavanja pred ovaj meč su već počela, a dosta komentara izazvao je bivši kapiten Uniteda, Gary Neville, koji je itekako naljutio navijače Liverpoola.

Neville je izjavio da ta utakmica neće ništa odlučiti, te da Solskjaer treba odmoriti svoje prvotimce s obzirom na izuzetno težak raspored koji imaju do kraja ove sezone.

"Ako izgube od Chelseaja, a dobiju City onda su u top četiri. Ipak ako dobiju Everton u nedjelju onda će to promijeniti prioritete kod Solskjaera. Ne možeš igrati s istim igračima četiri utakmice u 11 dana. Ako dobiju Everton onda mislim da bi protiv Cityja trebali odmoriti većinu igrača", rekao je Neville, te dodao:

"Međutim, ne govorim da se trebaju predati jer je to ipak gradski derbi. Ali, jasno je da će Solskjaer morati odmoriti neke igrače samo nije poznato na kojoj utakmici. Prema mom mišljenju to bi mogao biti okršaj protiv Cityja".

Ova izjava nije se svidjela Jamieju Carragheru koji s Nevilleom radi kao stručni komentator na Sky Sportsu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svi ste toliko očajni da zaustavite Liverpool u pohodu na osvajanju titule da je to nevjerovatno", kratko je prokomentarisao Carragher.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi