Kloppove prijetnje nisu uzaludne, dovoljno je pogledati Liverpoolov decembarski raspored

Deset mečeva za 30 dana

Kloppove prijetnje nisu uzaludne, dovoljno je pogledati Liverpoolov decembarski raspored

A. Čaušević

Igrači Liverpoola bi u decembru mogli poslužiti kao eksperiment koliko ljudsko tijelo može odigrati utakmica u jednom mjesecu, ma koliko to zvučalo bizarno. 

Prema trenutnom rasporedu fudbalere Liverpoola čeka nevjerovatnih 10 mečeva u 30 dana, to znači da bi na teren izlazili u prosjeku svako tri dana, što zvuči nestvarno.

Redsi su sinoć izbacili Arsenal u EFL Cupu i plasirali se u četvrtfinale tog takmičenja. Poslije utakmice Juergen Klopp je opravdano prijetio s odustajanjem i neigranjem utakmice s Aston Villom.

"Mi nećemo ispasti žrtve takvog sistema i rasporeda. Odigrali smo u srijedu i željeli smo pobijediti. Ako nam ne nađu datum, jednostavno - nećemo igrati. Dogodit će se to da će Arsenal igrati u sljedećem kolu Liga kupa, ili tako ili ćemo mi predati utakmicu bez borbe", rekao je Klopp.

Liverpool će decembar početi 4. decembra protiv Evertona na Anfield Roadu, zatim slijedi okršaj s Bournemouthom u ligi, gostovanje Salzburgu u Ligi prvaka, te prvenstveni duel s Watfordom na domaćem terenu.

Za 16. decembar je planirano četvrtfinale EFL Cupa protiv Aston Ville, ali pitanje je koliko je to izvodljivo s obzirom da Redse 18. decembra čeka polufinale Svjetskog klupskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Utakmicu za titulu prvaka svijeta Liverpool bi treboa igrati 21. decembra, a po povratku u Englesku čeka ih Boxing day i tri susreta u razmaku od sedam dana: Leicester 26. u gostima, Wolverhampton 29. kući te 2. januara 2020. godine protiv Sheffield Uniteda također na Anfield Roadu.

Liverpool je trenutno vodeći u Premiershipu, na pravom je putu da prođe u nokaut fazu Lige prvaka, a početkom januara slijede i nastupi u FA Cupu. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi