Buvač ne može "dobaciti" do Arsenala, ali je povratak u Bundesligu realna opcija

Buvač ne može "dobaciti" do Arsenala, ali je povratak u Bundesligu realna opcija

Vijest da je "mozak" Liverpoola Željko Buvač napustio Anfield odjeknula je prije nekoliko dana Otokom. Klopp je tako nakon dugo godina ostao bez svoje desne ruke i kreatora Liverpoolovog visokog presinga.

Ubrzo su se pojavile mnogobrojne špekulacije, od toga da je Buvač samo poželio otići na odmor, do glasina da će upravo ovaj stručnjak preuzeti Arsenal i na klupi Topnika zamijeniti Arsena Wengera.

Mnogi su, međutim, glasine o Buvačevo preuzimanju Arsenala ubrzo proglasili čak i apsurdnim jer jednostavno ovaj stručnjak nema pedigre za takav klub.

Ipak, sada se pojavila jedna mnogo realnija opcija. Naime, navodno bi Buvač mogao zamijeniti Niku Kovača na klupi Eintrachta iz Frankfurta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Kovač je ove sezone uspio odvesti Eintracht do finala Kupa Njemačke gdje će ovaj klub odmjeriti snage sa Bayernom iz Munchena, a hrvatski stručnjak će naredne sezone sa klupe voditi upravo bavarskog velikana.

Zbog toga su u Frankfurtu odlučili potražiti novog trenera, a Buvač se sada izdvojio kao jedan od kandidata s obzirom da ima veliko iskustvo rada u Bundesligi, kao pomoćnik Jurgena Kloppa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi