Klose prvi peterostruki strijelac Serije A nakon 27 godina

Napadač Lazija do kraja napunio mrežu Bologne

Klose prvi peterostruki strijelac Serije A nakon 27 godina

A. Haznadarević

Njemački fudbalski reprezentativac Miroslav Klose postao je prvi igrač sa pet postignutih golova na jednoj utakmici italijanske Serije A nakon 27 godina, a ukupno 12. u historiji.

Klose je u pobjedi Lazija protiv Bologne (6:0) postigao pet pogodaka i ponovio podvig golgetera Rome Roberta Pruzza, koji je 16. februara 1986. godine postigao svih pet golova za Vučicu u trijumfu protiv Avelina 5:1. 

 

Prethodnih 10 igrača koji su postigli po pet pogodaka učinili su to uglavnom prije Drugog svjetskog rata, a među njima je i čuveni Giuseppe Meazza.  

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rekorderi sa po šest pogodaka na jednom meču Serije A su čuveni Silvio Piola (1933) u dresu Pro Vercellija protiv Fiorentine 7:2 i Omar Sivori, u pobjedi Juventusa protiv Intera 9:1 iz 1961. godine. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.