Klose završio karijeru i odmah našao novi posao

Kraj bogate karijere

Klose završio karijeru i odmah našao novi posao

Legendarni njemački napadač Miroslav Klose zvanično je okončao svoju bogatu karijeru.

Ovaj 38-godišnjak je odluku o povlačenju donio nakon nekoliko mjeseci razmišljanja. Posljednji klub za koji je igrao bio je Lazio, od kojeg se oprostio na završetku prošle sezone, a s obzirom da nakon toga nije pronašao novi klub dalo se naslutiti da je došao kraj jednoj velikoj karijeri.

"Mnogo sam razmišljao i na kaju donio odluku da se povučem. Sada ću se posvetiti radu u reprezentaciji Njemačke, gdje ću postati Loewov pomoćnik. Tu sam proveo najljepše dane karijere i radujem se novim izazovima", poručio je Klose.

Miroslav Klose će se priključiti stručnom štabu njemačke reprezentacije, što je DFB već potvrdio, a i sam je najavio da u budućnosti planira postati fudbalski trener.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Legendarni njemački fudbaler je u svojoj karijeri nastupao za Kaiserslautern, Werder, Bayern i Lazio, kao i za reprezentaciju Njemačke za koju je odigrao 137 utakmica i postigao 71 gol. Klose je najbolji strijelac svjetskih prvenstava sa 16 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi