Klose zbog povrede završio sezonu

Problemi za Lazio

Klose zbog povrede završio sezonu

Nogometaš Lazija i njemačke reprezentacije Miroslav Klose zbog povrede je najverovatnije završio sezonu, prenosi "Bild". 

Klose je na treningu 22. marta povrijedio butni mišić lijeve noge, ali njegov nastup na prvenstvu Evrope u Poljskoj i Ukrajini nije ugrožen. 

 

"Ne znam da li ću zaigrati do kraja sezone, ali doktor Hans Müller Wohlfahrt me je uvjerio da ću se sigurno oporaviti za EP", rekao je Klose poslije pregleda kod ljekara njemačke reprezentacije.

 

Tridesettrogodišnji Klose u Lazio je stigao prošle godine iz Bayerna, a prethodno je igrao za Werder i Kaiserslautern. U dresu rimskog kluba odigrao je 25 utakmica i postigao 13 golova, prenosi Tanjug.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

On je rođen u Poljskoj, a kada je imao sedam godina preselio se u Njemačku. Za reprezentaciju je odigrao 114 utakmica i postigao 63 gola, samo pet manje od najboljeg strijelca u historiji, legendarnog Gerda Müllera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti