Klub ga otjerao nakon što je odbio igrati utakmice na ljeto

Nije htio produžiti ugovor

Klub ga otjerao nakon što je odbio igrati utakmice na ljeto

E. Čaušević

UEFA je nedavno poručila da će se uskoro pričati o fudbalerima kojima ugovori ističu 30. maja ili 30. juna jer je jasno da će sezona trajati duže od toga.

Pandemija koronavirusa stvorila je pravi haos u svijetu fudbala, a jedan do problema su igrači kojima ističu ugovori ili posudbe ovog ljeta. Većina tih dogovora je do 30. maja ili 30. juna, ali očekuje se da će taj problem biti uskoro riješen.

UEFA je otkrila da će vjerovatno rješenje biti da se tim igračima produže ugovori dok sezona ne završi. Međutim, već ima onih kojima se to baš i ne sviđa.

Naime, golman španskog niželigaša Fuenlabrade, Biel Ribas, odbio je mogućnost da igra mečeve nakon što mu istekne ugovor. Ovaj 34-golman je imao ugovor do 30. juna, te je odbio da igra mečeve nakon tog datuma.

Fuenlabrada je bila iznenađena odlukom svog prvog golmana i odmah su riješili problem i raskinuli su saradnju s njim. Ribas nije želio ljeto provesti igrajući utakmice i to ga je koštalo angažmana jer je sada bez kluba.

Ribasu je čak ponuđena i puna plata sve dok bude član kluba, ali se njemu ni to nije svidjelo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi