Klub iz HNL-a preko noći ostao bez dva ključna čovjeka, plati od 20.000 eura se ne govori "ne"

Stigle i potvrde

Klub iz HNL-a preko noći ostao bez dva ključna čovjeka, plati od 20.000 eura se ne govori "ne"

A. Čaušević

Gorica je u prvom dijelu sezone bila prvo iznenađenje HNL-a, ali je upitno šta će biti u nastavku s trećeplasiranom ekipom HNL-a. 

Naime, Gorica je preko noći ostala bez dva ključna čovjeka koji su ovaj klub doveli u vrh hrvatskog fudbala.

Klub koji je već neko vrijeme drže Litvanci su napustili trener Valdas Dambrauskas te sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Dabrauskas je već pronašao novi angažman. Imenovan je za novog trenera Ludogoretsa gdje će imati mjesečnu platu od 20.000 eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Gorica pripreme za nastavak sezone počinje sutra, klub star svega 11 godina najavio je borbu za Evropu, a da li će biti tako i nakon ovog "zemljotresa" ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi