Klub je sakrivao istinu, ali igrač sam priznao: "Imao sam moždani udar, mislio sam da je to kraj"

Nogometaš Salzburga u oktobru doživio moždani udar

Klub je sakrivao istinu, ali igrač sam priznao: "Imao sam moždani udar, mislio sam da je to kraj"

Edmir Škorić

Defanzivac austrijskog Red Bull Salzburga Patrick Farkas otkrio je kako je pretrpio moždani udar u oktobru pred utakmicu Lige prvaka protiv Napolija.

Farkas (27) se srušio na treningu Salzburga 21. oktobra, a klub je prešutio težinu povrede sve do ovog vikenda, kada je sam igrač objasnio šta mu se desilo.

"Nemam šta da krijem i svi bi trebali znati da sam imao moždani udar", rekao je Farkas, dodavši kako je mislio da će umrijeti.

"Bio sam zatvorenik u vlastitom tijelu. Htio sam se micati, ali nisam mogao. Razmislio sam o tome što se događa i nakratko sam pomislio da je to kraj".

Srećom, stvari su se poboljšale i dva mjeseca kasnije Farkas se vratio treningu prve momčadi.

Iako mu još treba krv za razrjeđivanje, uvjeren je da se može vratiti u momčad Salzburga početkom 2020. godine. Farkas je rekao da mu do kraja karijere neće trebati operacija na srcu kojom bi zatvorio rupu koja mu je prouzrokovala moždani udar.

"Želim ovo staviti iza sebe. Ali i zato što unatoč dugogodišnjem internetskom istraživanju nisam mogao naći drugog profesionalnog sportaša sa sličnom sudbinom. Ako postoji neko može me kontaktirati. Želim da ojačam druge ljude i pokažem da se mogu svojom snagom izvući iz svega", poručio je Farkas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi