Hoće li Haaland izabrati omraženi tim? "Na dobrom engleskom sam mu objasnio svoja shvatanja fudbala"

Seli li u Njemačku?

Hoće li Haaland izabrati omraženi tim? "Na dobrom engleskom sam mu objasnio svoja shvatanja fudbala"

M. Šljivak

Erling Haaland je sve bliže odlasku iz Salzburga.

Čudesni norveški napadač je impresionirao apsolutno sve fantastičnim nastupima u dresu prvaka Austrije, ali se već uveliko priča o njegovom odlasku.

Jučer je Norvežanin imao zanimljiv put u Njemačku gdje se sreo sa predstavnicima Borussije iz Dortmunda, a pored njemačkog velikana održani su pregovori i sa RB Leipzigom.

Trener ovog tima Julian Nagelsmann potvrdio je kako je održao sastanak sa Haalandom.

"Na veoma dobrom engleskom sam mu objasnio svoja shvatanja fudbala. Mislim da je sve prošlo jako dobro", rekao je Nagelsmann za Kicker i nastavio je:

"Ne možete puno reći nakon ovakvih razgovora. Uglavnom tu treneri pričaju, a igrač i agent slušaju", poručio je trener Leipziga.

Haaland je ove sezone zaista fenomenalan i postigao je čak 28 golova u 22 utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, mnogi bi sigurno bili razočarani ako odabere Leipzig za svoju novu sredinu, jer ovaj tim nikako nije omiljen u fudbalskom svijetu.

Pored Borussije i Leipziga interes za Haalanda pokazuju još Manchester United i Juventus.

Top Komentari

_arsenal_
U Lajpcigu bi igrao svakako Werner ide , ne bi mu bilo lose
2 0
Guber
Logična stvar iz RB u RB. Lijeva ruka dodaje desnoj.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi