Klub koji su osnovali navijači napravio historijski uspjeh

Wimbledon se plasirao u League One

Klub koji su osnovali navijači napravio historijski uspjeh

Fudbaleri Wimbledona izborili su plasman u League One (3. rang takmičenja u Engleskoj) nakon današnje pobjede nad Plymouthom rezultatom 2:0.

Utakmica je odigrana na čuvenom Wembleyju, a na golove se čekalo sve do samog finiša. Prvo je u 78. minuti Taylor pogodio za 1:0, da bi u 11. minuti sudijske nadonkade dobro poznati Akinfenwa sa bijele tačke ovjerio pobjedu i donio veliko slavlje navijačima ovog kluba.

Za one koji ne znaju, AFC Wimbledon su osnovali navijači nekadašnjeg Wimbledon FC 2002. godine u znak protesta što je taj klub promijenio ime u Milton Keynes Dons, te tako izgubio svoj identitet.

U nadi da očuvaju duh svog voljenog kluba, navijači su osnovali svoj AFC Wimbledon, koji je svoju avanturu počeo iz devete lige (Combined Countries League).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Danas je Wimbledon izborio historijski rezultat i naredne sezone će biti zanimljivo ispratiti derbi protiv MK Donsa, koji će također igrati u League One.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi