Klubovi odbili da igraju pred praznim tribinama, prvenstvo prekinuto

Švicarska

Klubovi odbili da igraju pred praznim tribinama, prvenstvo prekinuto

E. Škorić

Najmanje do 23. marta neće se igrati nogometne utakmice u Švicarskoj.

Zbog širenja zaraze koronavirusom odlučeno je danas da se prvenstvo Švicarske prekine na naredne tri sedmice, jer su klubovi odbili mogućnost da igraju bez gledatelja.

Švicarci su najprije odgodili proteklo kolo u Superligi Švicarske, a potom i zaustavili prvenstvno na 20 dana.

U Švicarskoj je do sada potvrđeno najmanje 25 slučajeva zaraze pa su tamošnje vlasti u petak zabranile održavanje svih događaja na koje bi moglo doći više od 1000 osoba sve do 15. marta.

"Klubovi su odbili mogućnost odigravanja utakmica bez gledatelja iz ekonomskih razloga, ali i zato što još uvijek na raspolaganju imamo dovoljno rezervnih termina", objavila je SFL.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi