Klubovi Premier lige žele da se sezona otkaže!

The Athletic tvrdi

Klubovi Premier lige žele da se sezona otkaže!

E. Škorić

Mnogi klubovi u engleskoj Premier ligi zalažu se za otkazivanje aktuelne sezone, bez obzira što bi to značilo da će Liverpool biti uskraćen za prvi naslov nakon 30 godina.

Redsi su titulu zaslužili i bilo je samo pitanje dana kada će je osigurati, ali je onda zavladala pandemija koronavirusa i prvenstvo je suspendovano do daljnjeg.

Razne su sada teorije, neki bi da se nastavi i okonča, neki vjeruju da je suludo čekati i da treba odmah titulu dati Liverpoolu, no većina klubova, kojima takav scenarij i ne ide u prilog, smatraju da sezonu treba okončati, odnosno prekinuti ili poništiti.

Sezona 2019/20 u nogometnom svijetu privremeno je suspendovana na neodređeno vrijeme zbog krize Covid-19, virusa koji je zahvatio 536.373 ljudi širom svijeta i ostavio 24.112 mrtvih.

U nastojanju da osigura da se završi klupska sezona, UEFA je odlučila odgoditi Evropsko prvenstvo za ljeto 2021. kako bi klubovi mogli igrati i ljeti.

The Athletic, koji postaje sve utjecajniji u medijskom svijetu, izvještava da su brojni klubovi Premier lige zatražili ukidanje sezone bez obzira na posljedice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Brojni klubovi Premier lige žele da se trenutna sezona završi odmah i da se nastavi čim se situacija popravi - čak i ako to znači da Liverpoolu ostaje uskraćen prvi naslov nakon 30 godina", objavio je The Athletic.

Nisu navedena imena klubova koji se zalažu za to, ali navodi se da je u pitanju "većina". Naravno, Engleski nogometni savez (FA) će imati glavnu riječ. Redsima svakako ne ide u prilog ni nedavna vijest da je virusom zaražen i britanski premijer Boris Johnson.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmirTenk
mislim da ovdje najvise ispasta Swansea City
9 0
Edin Merlin
HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAAH Otkazati naravno !
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti