Liverpool u strahu, bez Mohameda Salaha dobar dio naredne sezone?

Ukoliko se sve "poklopi"

Liverpool u strahu, bez Mohameda Salaha dobar dio naredne sezone?

Edmir Škorić

Mohamed Salah bio je i prošle sezone ključni čovjek Liverpoola, koji je na pragu osvajanja titule.

Redsi bi, da se nije dogodila pandemija koronavirusa, danas vjerovatno bili novi prvaci Engleske, pošto bi u prethodnim mečevima, pretpostavlja se, osigurali i matematički naslov kojeg itekako zaslužuju s obzirom na prikazano u ovoj sezoni.

Pandemija koronavirusa otkazala je Premier ligu do daljnjeg i upitno je hoće li se ona i kada nastaviti, ali u svakom slučaju - sve osim titule Redsa ne bi bilo ni pošteno, a ni realno i moguće. No, dok čekamo scenarij i da Engleski nogometni savez (FA) donese odluku, na Anfieldu već mogu da razmišljaju o idućoj sezoni.

Ipak, neće biti dobro za Liverpool i Jurgena Kloppa ako se ispostavi da će morati nekoliko mjeseci odraditi bez svoje prve zvijezde. Salah bi, po nekim procjenama, mogao u najgorem scenariju propustiti četiri mjeseca klupske sezone.

Nije razlog nikakva povreda ili suspenzija, ali odgode velikih turnira mogle bi prouzrokovati da Egipćanin bude izvan Liverpoolovog sastava dobar dio sezone.

Zbog već spomenute pandemije odgođene su Olimpijske igre koje su bile planirane ovog ljeta, a pretpostavlja se da bi mogle da budu odigrane u proljeće 2021. godine, a Egipat želi da kapiten Salah bude dio te manifestacije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uz to, u januaru i februaru na programu je Afrički kup nacija u Kamerunu, a osim Salaha, Liverpool bi u tom periodu mogao da ostane i bez Nabyja Keite, Joela Matipa i Sadija Manea.

Ako Salah nastupi na oba turnira, značit će to da će propustiti četiri mjeseca klupske sezone. Klopp je ranije govorio o odluci da Afrički kup nacija bude odigran zimi: „Afrički kup nacija koji seže do januara za nas je katastrofa. Nećemo naravno iz tog razloga prodati Manea, Salaha ili Nabyja, ali moramo donositi odluke i dovoditi nove igrače kako bismo ih nadoknadili u tom periodu. Klub mora da razmišlja o tim stvarima, a to sigurno ne pomaže ni igračima".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi