Klubovi protiv FIFA-e

Klubovi protiv FIFA-e

Adnan Beganović
Teme:

Najveći evropski nogometni  klubovi su zatražili od FIFA da iz kalendara izbriše augustovski termin za odigravanje prijateljskih utakmica.

Ovu inicijativu podržavaju i selektori pojedinih reprezentacija, kao i Udruženje profesionalnih nogometaša svijeta. 

Dobar dio klubova još nije ni počeo sezonu, dok oni koji su je i počeli gube igrače pred važne mečeve. Tako će Bayern nedjelju dana pred duele sa Cirihom u kvalifikacijama za Ligu prvaka biti bez čak 10 igrača, a trener Barcelone Pep Guardiola još nije ni vidio na treningu Alexisa Sancheza koji je skupo plaćen i koji je konstantno sa reprezentacijom Čilea.

" Mislim da vodimo unaprijed izgubljenu bitku. Nacionalni savezi i reprezentacije kontrolišu situaciju i bojim se da će tako biti i u budućnosti", rekao je Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.