"Klubovi svoje najbolje igrače ne prodaju u januaru, Mandžukić nije dobro rješenje"

Paul Ince o potencijalnom pojačanju Uniteda

"Klubovi svoje najbolje igrače ne prodaju u januaru, Mandžukić nije dobro rješenje"

Sudeći prema glasinama koje kruže već neko vrijeme, Mario Mandžukić je iz dana u dan sve bliži Manchester Unitedu.

Iskusni Hrvat je pao u drugi plan u Juventusu, a Unitedu je pod hitno potrebno pojačanje u napadu, pa bi Mandžukić već u januaru mogao put Old Trafforda.

Mnogo je onih koji vjeruju da je Mandžukić dobro rješenje za Crvene đavole, ali ima i onih koji smatraju da njegov transfer ne bi bio dobar potez za United - koji nikako ne uspijeva da se vrati na staze stare slave.

Jedan od njih je i Paul Ince, nekadašnji veznjak Manchester Uniteda, Liverpoola, West Hama, Intera...

"Mislim da Mandžukić nije rješenje", izjavio je Ince za Mirror, pa nastavio:

"Mislim da nikada ne dobijete najbolje igrače u januaru. Klubovi svoje najbolje igrače ne prodaju u januaru. Dakle koga god Manchester United dovede, to će biti privremeno, nužno rješenje."

"Ako već misle ići putem podmlađivanja, onda bi trebali tražiti i mlade napadače, a ne Zlatana Ibrahimovića ili Mandžukića", smatra Ince.

"Protiv AZ Alkmaara nisu imali nijedan šut u okvir gola, to je sramotno. Tri patetična šuta protiv Newcastlea, i to je sramotno za klub poput Manchester Uniteda", poručio je nekadašnji engleski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je loše ušao i u ovu sezonu, pa se nakon osam odigranih kola u Premier ligi nalazi tek na 12. poziciji. Solskjaerovi Crveni đavoli u nedjelju igraju veliki derbi - duel sa Liverpoolom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi