Kneževi lagano da tri boda na gostovanju u Strasbourgu

Ligue 1, 29. kolo

Kneževi lagano da tri boda na gostovanju u Strasbourgu

Fudbaleri Monaca su u okviru 29. kola francuske Ligue 1 gostovali na stadionu De la Meinau, gdje su savladali domaći Strasborug sa 3:1.

Poveli su gosti nakon samo pet minuta igre i to preko Jovetića koji je iskoristio odlično ubacivanje Sidibea i glavom matirao golmana Strasboruga.

Monaco je nastavio vršiti pritisak na odbranu domaćih, ali Strasbourg ipak uspijeva stići do poravnanja. Igrala se 19. minuta kada je Bahoken poravnao na 1:1.

Ipak, nije dugo trajala radost gostiju, s obzirom da Monaco samo dvije minuta kasnije dolazi do novog vodstva. Ovaj put je strijelac bio Rony Lopes koji se odlično snašao u petercu protivnika.

Nije to bilo sve od Monaca u prvom dijelu. Odlična akcija gostiju u 41. minuti krunisana je sjajnim golom Fabinha koji je nakon pasa Keite zakucao loptu u mrežu gola domaćih.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Drugo poluvrijeme je donijelo nešto mirniji tempo igre. Imao je i Strasbourg nekoliko šansi, ali je Monaco sigurno čuvao prednost i na kraju slavio laganu pobjedu.

Jasno je da Monaco nema gotovo nikakvih šansi da stigne prvoplasirani PSG u Ligue 1, ali Kneževi žele što više odmaći svojim pratiocima i konkurentima (Marseille i Lyon) za mjesto koje vodi direktno u grupnu fazu Lige prvaka, a sudeći po današnjoj izvedi mogli bi dosta lago uspjeti u toj namjeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi