Ponude su stigle, Benzema bira novi klub
Foto: EPA

Vraća se u Francusku?

Ponude su stigle, Benzema bira novi klub

M. Šljivak

Francuski napadač Karim Benzema (30) vjerovatno će napustiti redove Real Madrida u ljetnom prelaznom roku.

Iskusni napadač umoran je od kritika koje zbog neefikasnosti u ovoj sezoni dolaze sa svih strana i spreman je nakon devet godina da napusti Kraljeve.

Interes za njegovim uslugama je ogroman, ali kako stvari stoje, Benzema bi se mogao vratiti u francusku Ligue 1.

Svi klubovi iz vrha francuskog prvenstva pokazuju interes za njega. PSG bi ga rado vidio u vrhu napada gdje bi trebao biti rezerva Edinsonu Cavaniju, ali sigurno da igrač tipa Benzeme ne želi takvu ulogu.

Mnogo su veće šanse da će ovaj napadač ipak izabrati neku od preostale tri opcije. Žele ga njegov bivši tim Lyon, ali i ekipe Marseillea i Monaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Izvjesno je da će Benzema napustiti Madrid, a preostaje još da se odluči gdje želi nastaviti karijeru.

Francuz je u nepunih devet godina odigrao ukupno 393 utakmice za Real i postigao je 187 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi