Poznato ko je čovjek koji se sam borio sa brojnim huliganima - igrači mu redom šalju poruke

Kao u nekom filmu

Poznato ko je čovjek koji se sam borio sa brojnim huliganima - igrači mu redom šalju poruke

Edmir Škorić

Navijač West Hama koji je u četvrtak navečer viđen kako se brani od gomile navijača AZ Alkmaara identifikovan je kao 'Knollsy' i njega slave širom Londona zbog njegove nevjerovatne hrabrosti.

Nakon gostujuće pobjede West Hama od 1:0 na stadionu AFAS (ukupno 3:1) u Evropskoj konferencijskoj ligi, došlo je do velike tučnjave na tribinama. Navijači Alkmaara otišli su se svoje tribine i jurili prema maloj grupi navijača West Hama uz teren – za koje se kasnije pokazalo da su to bile porodice igrača londonskog kluba.

Međutim, huligani nisu uspjeli provaliti u to područje jer su se navijači West Hama odbranili od grupe - umiješali su se i neki igrači. Pojavila se i snimka jednog navijača kako sam 'drži liniju' na vrhu stepeništa, udarajući rukama i nogama kako bi se odbranio od huligana i spriječio ih da provale.

Prijatelj navijača otkrio je da je navijač Čekićara krenuo u akciju jer je bio zabrinut za dobrobit porodice igrača.

Taj je pojedinac sada identifikovan kao 'Knollsy', a njegov je prijatelj podijelio neke informacije o njemu na Twitteru i otkrio da bi učinio 'sve' za svoje drugove sa tribine.

Oglasi

Uz tri fotografije, jednu na kojoj se Knollsy bori, drugu njegovu oštećenu odjeću i jednu na kojoj se smiješi dok pravi zaštitni znak 'Hammers' simbola, @freddiebonfa je na Twitteru objavio: “Knollsy je legenda. Zaustavio domaće navijače da dođu do porodice igrača. Dajte mu kartu za finale".

“Malo konteksta: sjedili smo iza djevojke našeg igrača Thila Kerhera. Knollsy je bio zabrinut za nju i otišao je do vrha stepeništa, braneći je od napada navijača Alkmaara".

"On je divan tip i učinio je ono što je u tom trenutku smatrao ispravnim. Zaustavio je te navijače. Bio je iskreno zabrinut za partnere igrača i bivše igrače West Hama koji su sjedili posvuda oko nas. Učinio je što je morao. Ponosan sam što ga mogu nazvati prijateljem. I drago mi je što je zaustavio ono što je moglo biti mnogo gori incident. Knollsy je nedavno imao zamjenu kuka i jednostavno nije mogao trčati. On je također ponosan čovjek", objavio je njegov prijatelj.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Također je otkriveno da je Knollsy već primio poruku od kapitena kluba West Ham Declana Ricea kada je bio u 'lošem stanju' 2021. godine. Engleski reprezentativac poslao je navijaču Hammersa isječak od devet sekundi u kojem mu želi dobro i objašnjava kako će se boriti za sve svoje navijače.

Knollsy će sasvim sigurno dobiti još mnogo poruka od raznih igrača i navijača West Hama, a definitino je zaslužio veliko poštovanje nakon svega što je uradio. Mnogi se pitaju šta bi bilo da ga nije bilo tu i da nije spriječio AZ-ove huligane da upadnu na tribinu na kojoj su bili West Hamovi bivši igrači, supruge igrača, djeca...

Top Komentari

nakopitam
Ovako je mirza varesanovic sm tukao ove takozvane HZ na Koševu. Zbog toga ne dolaze na domace utakmice.
3 1
FRLegioen
Bez starca,nema udarca ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi