KNVB pod pritiskom, dva kluba spremna ići i na sud

Nezadovoljni Utrecht i Cambuur

KNVB pod pritiskom, dva kluba spremna ići i na sud

E. Škorić
Teme:

FC Utrecht se žali na odluku Nogometnog savez Nizozemske o raspodjeli mjesta za Evropu.

KNVB je odlučio na današnjem sastanaku da nema pravaka, ali je podijelio mjesta za Evropu, pa će tako Ajax i AZ u Ligu prvaka, a PSV, Feyenoord i Willem u Evropsku ligu.

Utrecht se s pravom osjeća oštećenom strankom. Ovaj tim igra finale Kupa, a uostalom ima utakmicu manje od Willema na tabeli i tri boda manje, ali bolju gol-razliku, devet kola prije kraja.

Iz Utrechta tvrde da, "ako je potrebno, klub će obrazložiti odluku najvišem organu vlasti i borit će se za prava".

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Utrecht planira da prijavi UEFA-i odluku KNVB-a, a isti stav zauzeo je i drugoligaš Cambuur, koji je bio na dobrom putu da se vrati u Erediviziju, ali najnovija odluka nizozemskog saveza je da nema ispadanja iz Eredivizije niti plasman iz druge lige u prvi rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi