Holanđani bijesni na Utrecht: "Sramota!"

Očajni nakon što je njihov predstavnik ispao

Holanđani bijesni na Utrecht: "Sramota!"

E. Škorić

FC Utrecht je u četvrtak navečer ispao iz Evrope od autsajdera iz Mostara, ekipe Zrinjskog.

Viceprvak BiH je ispred sebe imao velikog favorita, no Plemići su u dva meča prošli u treće pretkolo Evropske lige.

Bilo je 1:1 u Holandiji, da bi Zrinjski u Mostaru slavio s 2:1 nakon produžetka i tako prošao dalje, ispisavši još jednu stranicu povijesti kluba.

Mnogo kritika bilo je na račun Utrechta, a gledatelji u Holandiji smatraju da Utrecht nije dosljedan predstavljanja Erediviije na evropskoj sceni.

"Igrači Utrechta bi se trebali stidjeti. Kakva zabluda", jedan je od komentara na društvenim mrežama.

"Očajni su. Nadam se da više nikada neće igrati kvalifikacije za Evropsku ligu", "Zaista nevjerovatno za Utrecht, skandal...", "Izbacite ih iz Evrope zauvijek", "Bruka za Holandiju", redali su se negativni komentari.

I dok je za Utrecht evropski put okončan, Zrinjskog čekaju dueli sa Malmeom u trećem pretkolu Evropske lige. Imaju li Plemići snage za još jednu senzaciju?

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije