Ko bi rekao da je prošlo već 14 godina od ovog Zlatanovog gola...

Gol za dugo sjećanje

Ko bi rekao da je prošlo već 14 godina od ovog Zlatanovog gola...

Legendarni švedski napadač Zlatan Ibrahimović je relativno početkom karijere postigao jedan gol zbog kojeg je za njega čuo cijeli svijet.

Do tada, Ibrahimović nije bio toliko poznat široj svjetskoj javnosti, ali je na današnji dan 2004. godine izveo magiju koja se i dan danas prepričava. Ne samo to, ostao je taj pogodak jedan od Zlatanovih najljepših u karijeri, a dobro znate kakvih se golova kasnije nadavao.

Ibra je tada bio član Ajaxa, s kojim je igrao protiv NAC Brede. Primio je loptu na 30-ak metara od protivničkog gola, a onda je redom 'valjao' nesretne fudbalere Brede koji doslovno nisu znali šta ih je snašlo.

Tokom ove perfektne solo akcije, Ibrahimović je nekoliko puta zavarao čak i kamermana koji je uporno pomijerao kameru očekujući njegov šut. Ali, najslađe je došlo tek na kraju.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Možda vam zvuči nevjerovatno, ali od ovog Ibrahimovićevog gola prošlo je tačno 14 godina. Ko bi rekao...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi