Ko će biti najbolji igrač Premiershipa? Favorit je za mnoge iznenađenje...

Nagrada vjerovatno ostaje na Anfieldu

Ko će biti najbolji igrač Premiershipa? Favorit je za mnoge iznenađenje...

Ekipu Liverpoola, kako sada stvari stvoje, samo čudo može spriječiti da na kraju sezone dođe do titule prvaka Engleske i prekine višedecenijski post.

Kako je Liverpoolova titula po mnogima "završena stvar", sada se na Otoku polako priča i kome će ove godine Asocijacija profesionalnih fudbalera (PFA) uručiti nagradu za najboljeg igrača u Premier ligi.

Sve su prilike da će treću godinu u nizu nagrada otići u ruke jednog igrača Liverpoola, s obzirom da su prethodni osvajači Virgil van Dijk i Mohamed Salah.

Ipak, ime igrača koji je trenutno favorit za ovo priznanje je za mnoge vjerovatno iznenađenje. Riječ je o kapitenu Liverpoola Jordanu Hendersonu.

Henderson je već godinama važan dio Liverpoolovog tima, mada mnogi osporavaju njegov doprinos. A i kada je u formi, često se mogu čuti komentari kako je Jordan Henderson "najbolji loš" igrač.

Međutim, ove sezone Henderson kapitenski diriguje sredinom terena, a neki od njegovih saigrača tvrde da je trenutno najbolji veznjak svijeta.

I tako je Henderson stigao, čini se, jako blizu prestižnom priznanju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je kvota u kladionici Sky Bet da će upravo Henderson biti igrač godine 1.80. Zanimljivo, kapiten Redsa je na početku sezone, prema istoj kladionici, bio potpuni autsajder u utrci za veliko priznanje - tada je kvota bila 200.

Hendersona u ponudi Sky Beta prate saigrači Sadio Mane (4.00) i Virgil van Dijk (4.50). Tu je i Cityjev Kevin De Bruyne (7.00). "U igri" su i Mohamed Salah i Trent Alexander-Arnold (kvota na obojicu je 17.00).

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
Radilica velika uz to i igracina. Da nema njeg i Fabinha, Liverpool ne bi imao ovakav presing konstantni i destrukciju protivnickog veznog reda. Ni malo me ne iznenadjuje sto se Henderson ovdje naso
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti