Ko će biti prva evropska prepreka za Zrinjski? Imena nekih klubova je teško i izgovoriti

Plemići će imati status nositelja

Ko će biti prva evropska prepreka za Zrinjski? Imena nekih klubova je teško i izgovoriti

A. Čaušević

Zrinjski će u novoj sezoni zajedno sa Željezničarem i Borcem predstavljati Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Europa ligu s tim da će Plemići imati status nositelja. 

Zahvaljujući kontinuitetu na međunardnoj sceni mostarski klub će imati ogromne šanse da preskoči prvu prepreku, posebno ako se uzme u obzir lista mogućih potencijalnih protivnika.

Rada se uglavnom o anonimusima čija je imena teško i izgovoriti, dok svakako ima i nekoliko nagaznih mina pa će Mladen Žižović i njegovi izabranici morati biti oprezni.

Nazivi timova poput Paide Linnameeskond (Estonija), Kauona (Litvanija), Petrocub Hincesti (Moldavija), Sirens FC (Malta), Vikingur (Island), Valmeiras (Latvija), Sfantul (Moldavija) su nepoznati većini ljubitelja fudbala u BiH.

Inter Turku, Ilves i Honka su timovi iz Finske koji će igrati u prvom pretkolu i neće biti nositelji, tu je još makedonski duo Renova i Shkupi, Union Titus i Differdange 03 će predstavljati Luksemburg, a Saburtalo, Dinamo Batumi i Lokomotivi Tbilisi Gruziju, a Derry City i Bohemians Irsku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hibernians s Malte, Žilina i Dunajska Sterda iz Slovačke te Puškaš Akademija iz Mađarske će također igrati u prvom pretkolu i neće biti nositelja.

Konačna lista još nije poznata obzirom da su pojedina prvenstva još uvijek u toku. Žrijeb prvog pretkola Europa lige na programu je 10. augusta.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi