Ko će dalje iz Grupe B? Dva preokreta, golijada i šok završnica u Malmeu!

Liga Evrope

Ko će dalje iz Grupe B? Dva preokreta, golijada i šok završnica u Malmeu!

Nakon što su odigrane utakmice 5. kola grupne faze Lige prvaka, u Grupi B je samo jasno da Lugano nema nikakve šanse za prolaz u nokaut fazu.

Izuzetno zanimljiv meč je viđe večeras na Swedbank stadionu gdje su snage odmjerili Malme i kijevski Dynamo. Na kraju je njihov duel završen pobjedom Malmea rezultatom 4:3.

Poveli su domaći preko Bengtssona već u drugoj minuti susreta, da bi Dynamo do odlaska na odmor stigao do preokreta. Mykolenko je u 18. poravnao na 1:1, da bi za 1:2 pogodio Tsygankov u 39. minuti.

Postavio je tada Tsygankov rezultat prvog dijela, ali domaći za manje od 15 minuta igre u nastavku stižu do preokreta.

Rosenberg je u 48. poravnao na 2:2, da bi 3:2 bilo nakon gola Rakipa u 57. minuti.

Osam minuta kasnije Sydorchuk dobija drugi žuti karton i Dynamo se nalazi u velikim problemima. Ipak, ukrajinski klub i sa igračem manje uspijeva poravnati. Igrala se 77. minuta kada je Verbić pogodio za 3:3.

Malme je napadao u finišu, dobru šansu je u 88. minuti imao Palmeiro, ali nije uspijevao doći do gola. Ponadali su se gosti da će sačuvati remi, a onda u šestoj minuti sudijske završnice Berget šalje savršenu loptu za Rosenberga koji pogađa za konačnih 4:3 i veliko slavlje domaćih navijača.

Pobjeda je ovo koja je primakla Malme plasmanu u nokaut fazu.

U drugom meču Grupe B odigranom večeras, Kopenhagen je na gostovanju u St. Gallenu kod Lugana slavio minimalan trijumf (0:1). Pobjedonosni gol je postigao Thomasen u 27. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nakon pet odiganih kola situacija u Grupi B je sljedeća: Prvi je Kopenhagen sa devet bodova, Malme na drugoj poziciji ima osam, a Dynamo na trećoj šest. Lugano je četvrti sa samo dva boda.

O putnicima u nokaut fazu Lige Evrope će se odlučivati u posljednjem kolu grupne faze - Dynamo na svom terenu dočekuje Lugano, dok će Malmo u goste Kopenhagenu. U ovoj situaciji je važno napomenuti da je prvi duel Malmea i Kopenhagena u Švedskoj završen rezultatom 1:1. Također, Dynamo i Kopengahen imaju izjednačen međusobni omjer, pa bi u slučaju da na kraju imaju isti broj bodova odlučivala gol razlika. Bolji međusobni omjer kada su u pitanju Dynamo i Malme imaju Ukrajinci.

Top Komentari

tbra
to malmo ****m vam familiju u picku za 3 milje ste me oborili u 96, ****m vam nebo
0 3
tbra
Sistemski listic druze na marku, nisam ja od tog posla. Igrao sam na frankfurt...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi