Ko će na klupu Tuzle City: Poznata imena trojice kandidata

Traži se nasljednik Mirze Varešanovića

Ko će na klupu Tuzle City: Poznata imena trojice kandidata

S. Mlaćo

FK Tuzla City jučer je ostao bez trenera. Mirza Varešanović je nakon poraza od Željezničara odlučio dići sidro.

Varešanović se zahvalio čelnicima kluba i tako ostavio tuzlanskog premijerligaša bez trenera.

"Tu sam bio oko tri mjeseca, ostvarili smo ono što smo zacrtali, ali svejedno u sljedećoj sezoni neću voditi klub. Jednostavno sam se previše umorio za ovo vrijeme, dogodile su se i neke stvari koje su dodatno utjecale na tu odluku, tako da...", kazao je nakon utakmice Varešanović.

Kako SportSport.ba saznaje, čelnici Tuzle City za sada na radaru imaju trojicu trenera.

Radi se o Nerminu Bašiću koji je posljednji angažman imao u Sloveniji, Milenku Bošnjakoviću, treneru Zvijezde 09 koji je jedan od najzaslužnijih za opstanak tima iz Etno sela Stanišići u ligi, te Slavki Petroviću, nekadašnjem treneru Radnika, Željezničara i Slobode.

Saznajemo da su pregovori već uspostavljeni, a očekivati je da će se u narednim danima pojaviti još nekoliko trenerskih imena koja bi mogla naredne sezone sjediti na klupi tuzlanskog premijerligaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je igračka križaljka u pitanju, potvrđeno je da će Tuzlu City napustiti Dejan Širanović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ratip irats
Koliko ste samo palamudili o uspjesnom Basicu u Sloveniji. O Petrovicu ste bajke pisali. A sad kandidati za klubove u jednoj od najslabijih liga!! Pa u cemu je onda problem?
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi