Ko će umjesto Gennara Gattusa?
Nekadašnji fudbaler Milana na trenersku klupu je sjeo prije sezonu i po. Međutim, rezultati za klub nisu zadovoljavajući i on će otići na kraju sezone (Foto: EPA)

Dvojica kandidata za novog trenera

Ko će umjesto Gennara Gattusa?

M. Šljivak

Gennaro Gattuso vjerovatno će napustiti klupu Milana na kraju sezone.

Rukovodstvo Rossonera nije zadovoljno načinom na koji klub vodi nekadašnji fudbaler ovog tima i odlučili su potražiti novog trenera.

Izvršni direktor kluba Ivan Gazidis razmatra nekoliko opcija, a zasada se najveće šanse daju dvojici kandidata koji trenutno rade u Engleskoj.

To su menadžeri Arsenala i Chelseaja Unai Emery i Maurzio Sarri, koji su navodno glavni kandidati za preuzimanje klupe ekipe sa San Sira.

Gazidis za sada više 'naginje' prema Emeryju. Želi na klupi čovjeka koji nije Italijan, a 47-godišnji španski stručnjak mu je u ovom trenutku prvi izbor.

Ako njega ne uspije dovesti okrenut će se Sarriju. Rukovodstvo Chelseaja će se gotovo sigurno rastati sa menadžerom ako klub ne osigura plasman u Ligu prvaka.

To je u ovom trenutku za Plavce neprihvatljiva opcija. Sarri je na izazovu do kraja sezone, a Rossoneri spremno čekaju rasplet situacije oko ovog stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao potencijalni trener Milana spominjao se i Antonio Conte. Međutim, on se navodno odlučio za druge opcije i sa njim razgovora nije bilo.

Gattuso će tako vjerovatno napustiti Milan nakon godinu i po. Ekipu je preuzeo u novembru 2017. godine, a vodio ju je u 77 utakmica. Upisao je 36 pobjeda, 22 remija i 19 poraza.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi