Ko je Amel Mujanić? Marcelo Bielsa ga dovodi u Leeds, želi ga i West Ham

Menadžer mu Ivan Klasnić

Ko je Amel Mujanić? Marcelo Bielsa ga dovodi u Leeds, želi ga i West Ham

Edmir Škorić

Amel Mujanić ima samo 17 godina, a ovog mladog švedskog reprezentativca već sada prate u Engleskoj.

Navijači Leeds Uniteda odavno nisu bili sretni kao ove sezone, s obzirom da je klub na vrhu i sve bliže povratku u Premier ligi, a Marcelo Bielsa tragaju za novim pojačanjima.

Leeds će na ljeto sasvim sigurno dovoditi nove igrače, posebno ako se vrati u ligu, a to je sada poprilično realno i izvjesno. Prema švedskom Aftonbladetu, Leeds će kupiti 17-godišnjeg Amela Mujanića.

Radi se o izuzetno perspektivnom defanzivnom veznom igraču koji ima puno potencijala, a u Leedsu su upoznati s njegovim kvalitetama i nastoje ga dovesti, pošto će ih malo koštati, a može da izraste u velikog igrača.

Mujanić igra za mlati tim Malmoa i ove sezone je u devet nastupa postigao dva gola. Naravno, navijači Leedsa se nadaju iskusnijim igračima i poznatijim imenima, no Mujanić bi trebao da bude zalog za budućnost.

Zanimljvo da je njegov agent bivši reprezentativac Hrvatske Ivan Klasnić, koji je kazao:

"Amel uspijeva u Malmeu i želi se boriti za mjesto u prvom timu. Ali ako ne dobije šansu u Malmeu, moramo pronaći drugo rješenje. Postoji interesovanje iz Engleske i drugih zemalja. Pokušao sam da kontaktiram sportskog menadžera, g. Anderssona, ali on ne odgovara ni telefonom ni SMS-om.To je vrlo frustrirajuće, ne znam kako oni misle o Amelu".

S obzirom da mu je samo 17 godina i da se povezuje s engleskim klubovima, nema sumnje da je pred njim velika budućnosti. Inače, radi se o mladom reprezentativcu Švedske.

Top Komentari

Cibre
Ta djeca porijeklom iz bih nikad nece igrat za nasu repku,pogotovo iz svedske jer je Ibrahimovic udario temelje i on je njima uzor plus nasa zemlja je kriminalistička drzava bez ulaganja i perspektive i nazalost za nas cemo mozda izgubiti puno takvih u budućnosti.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi