Ko je čovjek koji je škaricama zabio u finalu?
(Foto: EPA) Devet golova u sedam utakmica podatak je koji dovoljno govori o kvalitetama ovog napadača

Najbolji strijelac Azijskog kupa

Ko je čovjek koji je škaricama zabio u finalu?

Reprezentacija Katara je danas u Abu Dabiju savladala Japan u finalu Azijskog kupa i stigla do historijskog prvog pehara ovog takmičenja.

Katar je mnoge iznenadio svojim dominantnim izvedbama na Azijskom kupu i primio samo jedan gol na cijelom turniru - u finalu koje je riješio rezultatom 3:1.

U selekciji Katara se tokom turnira istaklo nekoliko pojadinaca, a prije svega mladi napadač Almoez Ali.

Ovaj 22-godišnjak je u finalu stavio šlag na svoje fenomenalno izdanje na Azijskom kupu. Naime, on je u 12. minuti postigao fantastičan gol škaricama za vodstvo svoje selekcije i to nakon što je sam sebi "namjestio" loptu.

Na kraju se okitio i titulom najboljeg strijelca Azijskog kupa sa fenomenalih devet golova u sedam utakmica.

Ne bi čudilo da Almoez Ali nakon ovog kontinenatlnog turnira napravi veliki iskorak u svojoj karijeri i zaigra za nekog evropskog velikana.

Međutim, ko je ovaj fantastični mladi napadač?

Almoez Ali je rođen u Sudanu, ali se kao dijete preselio u Katar gdje je napravio i svoje prve fudbalske korake u tamošnjem Al-Mesaimeeru. Njegovo fudbalsko školovanje se nastavilo u Aspire akademiji i Lekhwiya SC-u, da bi potom krenuo put Evrope.

U Linzu nije bilo mjesta

Nastupao je za omladince belgijskog Eupena, da bi se na ljeto 2015. godine pridružio seniorskom timu austrijskog LASK-a. Uspio je postići tek jedan takmičarski gol za LASK, u kojem nije dobio pravu šansu, pa se preselio u španski treći rang. Potpisao je za Cultural Leonesu, ali se ni u ovoj ekipi nije naigrao.

Ali se vratio u Katar i pridružio svom nekadašnjem Lekhwiya SC-u u sezoni 2016/2017. Uskoro se Lekhwiya spojila sa El Jaishom, te je nastao Al Duhlali, klub čiji je ovaj sjajni napadač i danas član.

Od povratka u Katar do danas je uspio postati standardni reprezentativac, osvojiti titulu najboljeg mladog igrača katarskog šampionata i osvojiti naslov prvaka Katara sa svojim klubom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi