Ko je Gerrardov luđak? Rangersov Messi bez fitilja

Ni legenda Liverpoola više ne zna šta će sa njim

Ko je Gerrardov luđak? Rangersov Messi bez fitilja

Jučerašnji Old Firm je ispunio očekivanja. Viđena su tri gola, mnoštvo kontroverzi i uzbuđenja, crveni karton i "frka" na kraju meča.

Celtic je slavio rezultatom 2:1 protiv vječitog rivala Rangersa, ali je vrlo važna činjenica da su gosti na Celtic Parku od 31. minute igrali sa igračem manje.

Razlog je jednostavno Alfredo Morelos.

Alfredo Morelos je za Rangers ono što je Messi za Barcelonu - toliki je njegov uticaj i doprinos. Mladi Kolumbijac je prvi strijelac škotskog Premiershipa sa 17 golova, a dodao je i osam asistencija. Kada se uzmu u obzir sva takmičenja postigao je čak 29 golova i upisao 11 asistencija, ali mu je jučerašnji crveni karton bio čak peti ove sezone (istina, prvi je poništen nakon utakmice).

Jučer je Morelos još jednom pokazao nedostatak discipline i nemogućnost kontroliranja svog temperamenta, pa je laktom udario kapitena Celtica Scotta Browna - isto tako "prgavog" i provokaciji sklonog igrača.

U Rangersu jednostavno ne znaju šta više da rade sa Morelosom. Svojim golovima ima nevjerovatan doprinos ekipi, ali njegovi ispadi na terenu postaju neizdrživi.

Nakon posljednjeg u nizu, trener Rangersa Steven Gerrard je poručio sljedeće:

"Sa tim ću se nositi interno. Biće kažnjen finansijski. Novac će ići navijačima koji su danas došli tu. Ponovo je ostavio na cjedilu svoje saigrače i klub... Sa njim sam uradio sve što sam mogao. Ovo ne mogu braniti. Biće kažnjen oduzimanjem sedmične plate i preporučit ću upravi da se ona raspodjeli navijačima".

Morelos je ove sezone zaradio ukupno 17 žutih kartona, a uz pet koji su mu pokazani, sigurno je mogao dobiti i još koji crveni.

Zbog posljednjeg će propustiti četiri naredne utakmice Celtica u Premiershipu, a do kraja sezone ih je ostalo tek sedam.

Inače, ovaj 22-godišnji napadač je u Rangers stigao na ljeto 2017. godine iz finskog HJK Helsinkija. Mnogi ga smatraju budućnošću kolumbijskog fudbala, ipak, kratak fitilj bi ga mogao skupo koštati...

Top Komentari

dobojan90
Oj propistit ce cetri naredne utakmice Celtica. Pa zar nije u Rangersu???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi