Uzbudljivi Old Firm na Parkheadu odlučen u završnici

Celtic slavio

Uzbudljivi Old Firm na Parkheadu odlučen u završnici

Admin Čaušević

Treći ovosezonski Old Firm derbi donio je tri gola. Celtic je na stadionu Parkehad pobijedio Rangerse sa 2:1.

Celtic je poveo u 27. minuti, poslije lijepe solo akcije pogodio je Edouard. Nepunih pet minuta kasnije gosti su ostali sa igračem manje.

U 31. minuti Morelos je laktom u lice udario kapitena domaćih Browna te mu je sudija Madden pokazao crveni karton. Za napadača Rangers je to bilo peto isključenje u ovoj sezoni.

Popularni Policajci su hrabro zaigrali u nastavku, a do zasluženog izjednačenja stigli su u 63. minuti kada je pogodio Kent.

U 78. minuti Boyata je morao izaći zbog povrede, pošto je domaći trener Lennon ranije izvršio sve tri izmjene snage su izjednačene.

Činilo se da će meč završiti remijem, međutim u 86. minuti gostujuća odbrana pravi grešku što najbolje koristi Forrest i pogađa za 2:1 te ujedno pobjedu domaćih.

Celtic sada ima 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirane Rangerse te je na korak od osvajanja osme uzastopne titule prvaka Škotske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi