Wayne Rooney: Ni kuharice u klubu nisu voljele Mourinha
Wayne Rooney je tokom boravka u Manchester Unitedu osvojio čak 16 trofeja za 13 godina u klubu i bez sumnje je jedna od legendi tima sa Old Trafforda (Foto: EPA)

Znao je šta se dešava

Wayne Rooney: Ni kuharice u klubu nisu voljele Mourinha

Midhat Šljivak

Jose Mourinho je početkom ove sedmice napustio klupu Manchester Uniteda.

Ed Woodward više nije mogao da trpi portugalskog stručnjaka i uručio mu je otkaz, a za privremenog menadžera do kraja sezone imenovan je Ole Gunnar Solksjaer.

Nakon što je Mourinho otišao iz kluba, apsolutno svi su odahnuli. Engleski mediji tvrde da je atmosfera unutar tima sa Old Trafforda sada izuzetna, a da sa Joseom ništa nije štimalo potvrdio je i legendarni Wayne Rooney.

"Nisu samo igrači ti koji su željeli odlazak Mourinha, već kompletan klub. Uvjeren sam i da je Ed Woodward isto razmišljao, osbolje, pa čak i kuharice", rekao je Rooney, te je dodao:

"Da bi klub bio uspješan, treba biti sve pod kontrolom, da svi budu sretni. Odnosi u klubu su bili grozni, ali Ole je pravi čovjek, koji sve može popraviti. Igrači se ponovo smiju i njegov dolazak je pravi potez", istakao je Rooney.

Solskjaer: Wayne Rooney je zaslužan za ovu pobjedu

Fantastičan debi imao je Ole Gunnar Solskjaer na klupi Manchester Uniteda.

Crveni đavoli su kao gosti deklasirali Cardiff sa 1:5, te je tako era norveškog stručnjaka u timu sa Old Trafforda počela na najbolji mogući način.

Solskjaer je nakon meča istakao da mu je u pripremi utakmice pomogao i Wayne Rooney, nekadašnji fudbaler Uniteda koji igra u SAD-u.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Fudbal je lagan kada imate dobre igrače. Imamo sjajnu grupu fudbalera koji posjeduju nevjerovatan kvalitet. Stigao sam u srijedu, radio sam s njima dva dana. Wayne Rooney mi je poslao nekoliko poruka, dao mi je važne savjete i vjerovatno je on zaslužan za ovo. Rekao mi je da igramo pravi fudbal, da pustim igrače da uživaju i da jednostavno budemo Manchester United", rekao je Solskjaer.

Rooney je tako i van terena napravio pravi posao za klub u kojem je igrao od 2004. do 2017. godine i u kojem je odigrao 559 utakmica uz 253 postignuta gola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Ohladio vas za 24 miliona funti,živio u najluksuznijem hotelu na račun kluba,izgotivio se maksimalno i otišo na odmor. Jel stvarno misliš moj Runi da ga boli kesa dali ga neka budala iz kuhinje gotivi ili ne ?!
11 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti