Ko je i kako odlučio da Rashford šutira penal?
Da je na terenu bio Paul Pogba, on bi sasvim sigurno šutirao penal. Ipak, u njegovom odsustvu odgovornost je preuzeo Rashford (Foto: EPA)

Zanimljiva odluka

Ko je i kako odlučio da Rashford šutira penal?

M. Šljivak

Marcus Rashford je junak Manchester Uniteda.

Ovaj 21-godišnji napadač je u četvrtoj minuti nadoknade meča hladnokrvno izveo penal i pogodio je za pobjedu i prolaz Uniteda u Parizu protiv PSG-a (1:3).

Zanimljivo je svakako da je Marcus Rashford sam odlučio izvesti penal. Iako je u odsustvu Paula Pogbe izvođač penala Romelu Lukaku, Rashford je odlučio da on preuzme odgovornost.

"Znao sam da moram zadržati hladnokrvnost. To su stvari koje vježbate na treningu svaki dan. Želio sam šutirati, postigao sam gol i prošli smo dalje", rekao je Rashford.

Nije se nikome na Parku prinčeva svidjelo dugo čekanje dok je sudija Damir Skomina pregledao VAR.

"Čekanje odluke je vjerovatno najteža stvar. Međutim, svi živimo za ove utakmice i ovakve trenutke i nadamo se da ćemo teren napustiti sretni. Sve je bilo protiv nas, ali navikli smo da preživimo teške trenutke i to smo dokazali. Ovo je prelijepa stvar. Imali smo 10 povrijeđenih igrača, mladi su dobili šansi, stalno su sa nama i ovo je šansa koju su zaslužili", istakao je Rashford.

Lukaku: Zadovoljstvo je igrati sa Rashfordom

Romelu Lukaku je postigao dva gola protiv PSG-a, ali je penal ipak prepustio Rashfordu. Belgijanac tvrdi da mu je zadovoljstvo igrati sa mlađim kolegom.

"Bili smo puni samopouzdanja. Marcus i ja smo znali da možemo napraviti dosta. Zadovoljstvo je igrati sa njim, obojica smo zabili golove i presretni smo", rekao je Lukaku, te je dodao:

"Dogovorili smo se da ću pratiti svaki njegov potez. Rekao sam mu da ću ispratiti dalekomenti pokušaj i zabili smo gol iz takve situacije", dodao je Lukaku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ove sezone Lukaku je stigao do brojke od 15 golova, ali s obzirom na to u kakvoj je formi, golova će biti još dosta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi