Ko je Nguyen Thi Quy Phuong, nova članica Nadzornog odbora FK Sarajevo?

Doktorirala u Parizu

Ko je Nguyen Thi Quy Phuong, nova članica Nadzornog odbora FK Sarajevo?

Admin Čaušević

Rukovodstvo FK Sarajevo je na jučer održanoj vanrednoj sjednici Skupštine usvojilo promjene upravljačke strukture nakon kojeg je došlo izmjene članova Nadzornog odbora. 

Novi član, odnosno članica, Nadzornog odobra FK Sarajevo je Nguyen Thi Quy Phuong koja je izabrana umjesto Lima Menga Kwonga, dok su Nguyen Nam i Ken Choo zadržali su svoje pozicije.

Gospođa Phuong je u izuzetno dobrom odnosu sa novim većinskim vlasnikom Nguyen Hoai Namom i uživa veliko povjerenje vijetnamskog biznismena.

Prema šturim informacijama koje se mogu pronaći na vijetnamskim portalima Phuong je direktorica fudbalskog trening centra akademije PVF koja je zajedno s gospodinom Namom vlasnik 60 % upravljačkih prava.

Phuong kao direktorica PVF je jedna od najzaslužnijih osoba za ekspanziju fudbala u Vijetnamu posljednjih godina. Da odlično obavlja svoj posao potvrđuje i priznanje koje je početkom januara akademiji uručio ministar kulture i sporta u Vijetnamu.

Inače, Phuong nosi titulu doktora te često gostuje kao predavač na Univerzitetima širom Vijetnamu te drži predavanja na razne teme. Hobi joj je istraživanje nacionalne kulture i historije svoje zemlje.

Doktorirala je u Parizu, na prestižnom Panthéon Univerzitetu, na temu iz oblasti Informisanja i komunikologije što dovoljno govori o koliko sposobnoj osobi se radi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Titovoj 38b se nadaju da će svojim poslovnim znanjem doprinijeti razvoju FK Sarajevo i da će njeno imenovanje zapravo biti vjetar u leđa ionako uspješnom projektu Bordo kluba.

Osim Phuong, u užem rukovodstvu višestrukog prvaka BiH od ranije su Sabrina Buljubašić koja obnaša funkciju generalne dirktorice te Ema Bukovica kao članica Upravnog odbora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
Titula u Šeheru plačite
15 0
AmarHZ
najbolje da promjene ime kluba u FK Kim Young Un
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi