Ko je novi golman Sarajeva? "Uh, sjajan je, doveo sam ga iz 4. lige, ali imao je nesreću"

Bivši sportski direktor Olimpije za SportSport.ba

Ko je novi golman Sarajeva? "Uh, sjajan je, doveo sam ga iz 4. lige, ali imao je nesreću"

Na Koševu svakodnevno traže pojačanja za novu sezonu u kojoj FK Sarajevo želi preuzeti primat u bh. nogometu.

Od novih nogometaša u redove Sarajeva su stigli Amer Dupovac, Aladin Šišić, Benjamin Tatar i Haris Handžić, a novo pojačanje bordo klub je pronašao, kako stvari stoje, pronašao u Sloveniji. U pitanju je Elvis Džafić, golman koji je u karijeri branio za Triglav, Olimpiju i Svobodu, kao i za mladu slovenačku reprezentaciju u kojoj je saigrač bio sa Janom Oblakom.

Da Džafića milimetri dijele od Koševa potvrdio je danas i Husref Musemić, a o kakvom se zapravo golmanu radi pokušao nam je približiti Sanel Konjević, koji je svojevremeno kao sportski direktor Olimpije doveo Džafića iz 4. lige na Stožice.

"Uh, njegovo dovođenje bi za Sarajevo bilo pravi potez. Kao golman definitivno ima potencijal da bude 'broj jedan' u Bosni i Hercegovini, odličan je, ali, eto, karijera mu se nije razvila onako kako se možda očekivalo", priča Konjević za SportSport.ba, pa potom nastavlja:

"U Olimpiju sam ga doveo iz 4. lige i svojim kvalitetom se izborio odmah za minutažu. Debitovao je u Evropskoj ligi protiv Širokog Brijega i kasnije je sve išlo u pravom smjeru. Čini mi se da je kao golman imao, da tako kažem, nesreću što je predugo ostao u Olimpiji, odnosno što nije otišao u inostranstvo na vrijeme."

Konjević vjeruje da će Džafić karijeru oživjeti u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo inače veliki prijatelji i zato se iskreno nadam da će imati dobru sezonu u Sarajevu i da će uspjeti oživjeti karijeru. Sjajan je, u to nema sumnje. Dovoljno govori i to što je bio kapiten u Olimpiji", podvukao je Konjević na kraju razgovora.

Džafićevi korijeni su iz Bosne i Hercegovine, otac mu je iz Bosanskog Novog, a majka iz Ključa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hahahahaha
Sarajevo kuburi sa finansijskim problemima, katastrolan prelazni rok i sada golman koji je ove godine odigrao svega par utakmica, visak je cak i u klubu kakav je Triglav, prosjecnom Slovenackom ligašu koji je tek drugu godinu za redom u prvoj ligi Slovenije, i sada na sve moguce nacine preko odanih klupskih medija pokusava se javnosti i navijacima Sarajeva predstaviti kako dolazi vrhunski golman, golman koji je od 2014 do dolaska u Triglav bio 2. i 3. golman Olimpije, Olimpije koja tada opet nije mogla meda jednom Mariboru ...
28 6
milojko
jasta će,rupetina,da hoće na derbiju braniti,inshallah
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije