Ko je ove sezone igrao u najmlađem, a ko u najstarijem sastavu?

Okom statistike

Ko je ove sezone igrao u najmlađem, a ko u najstarijem sastavu?

E. Škorić

Mladost iz Doboja kod Kaknja ima najmlađi tim u Premijer ligi kao takva je jučer zaustavila Sarajevo, odigravši 2:2.

Osim što ima jako mladu ekipu, Mladost ima i manjak pripremnih utakmica u nogama. Dok su se mnogi žestoko spremali za novu sezonu, Kakanjci su morali mirovati zbog problema s koronavirusom.

Sve to daje dodatnu težinu ostvarenom rezultatu protiv Sarajeva, a samo nekoliko dana ranije Mladost je u Banjaluci doživjela jedan od najtežih poraza, pošto ju je Borac savladao sa 6:0.

Inače, upravo je protiv Borca sada već bivši trener Fahrudin Šolbić izveo najmlađi sastav u novoj sezoni. Prosjek godina igrača Mladosti u toj utakmici iznosio je 22,7. Drugi najmlađi sastav koji smo vidjeli u Premijer ligi nakon dva kola je jučerašnji protiv Sarajeva. Tada je zaigrala Mladost s mladićima i prosjek godina bio je 23,3.

Gradimir Crnogorac je također dosta priliku davao mlađim momcima i zabilježen je prosjek od 24,8 godina i to u petak na meču u Banjaluci gdje je Sloboda poražena s 2:0.  Visok položaj zauzeli su još Krupa, Velež i Široki. Krupa s prosjekom godina 25,2, Veležov prosjek na jednoj od utakmica bio je 25,4, a Širokog Brijega 25,6 godina.

Sarajevo je u sredini tabele s prosjekom godina 25,8 u utakmici protiv Krupe u prvom kolu, dok je jučerašnji sastav Vinka Marinovića protiv Mladosti bio nešto iskusniji s prosjekom od 26,2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prosjek godina igrača FK Željezničar koji su igrali protiv Veleža iznosio je 26,8.

Na dnu ove tabele je Olimpik, kao najiskusniji tim. U jednoj utakmici je prosjek bio 28,9 godina, a na drugoj 29,5. Nešto mlađi bio je tim Zrinjskog u ova dva kola. Prosjek godina bio je 28,7 i 28,9.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije