Ko je "patuljak" koji prijeti Sarajevu? Visok je 1.72 cm, a vižljav kao divlja mačka

Igra u veznom redu

Ko je "patuljak" koji prijeti Sarajevu? Visok je 1.72 cm, a vižljav kao divlja mačka

Admin Čaušević

Sarajevo je uspješno položilo ispit iz tipičnog ostrvskog fudbala pobjedom nad Connah's Quay Nomadsima sa sigurnim 0:2, a naredno iskušenje je gostovanje u Bjelorusiji.

Prije godinu Sarajevo je igralo protiv Bate Borisova u kvalifikacijama za Europa ligu te ovaj tim bh. šampiona posjeduje neophodno iskustvo za novo gostovanje, ovaj put Dynamu.

Klub iz Bresta u svojim redovima ima nekoliko veoma nezgodnih i iskusnih fudbalera. Svakako je najzvučnije ime Artem Milevskyi, ali posebna pažnja će se morati obratiti i na vižljastog Davida Tweha.

Tweh igra u srcu veznog reda i ovaj 21-godišnjak je jedan od motora ekipe koju sa klupe predvodi Sergey Kovalchuk. U ekipu je stigao početkom jula i brzo se nametnuo.

Iako visok svega 1.72 cm zbog svoje specifične građe tijela na terenu djeluje vrlo žilavo i okretno te ga uopšte nije jednostavno za čuvati pa će veznjaci Sarajeva fudbalera iz Liberije morati posebno motriti.

U Dynamo je stigao iz ekipe Energetig-BGU, a u dosadašnjem dijelu bjeloruskog prvenstva odigrao je 18 utakmica što govori da Kovalchuk na njega ozbiljno računa. Do sada je tri gola i upisao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica Dynamo - Sarajevo igra se u srijedu od 20 sati. UEFA je za ovaj susret delegirala Loukasa Sotirioua sa Kipra za glavnog sudiju, a asistirat će mu zemljaci Charalampos Georgiou i Nikos Egglezou, dok je četvrti arbitar Vasilis Dimitriou.

Najbolje kvote za duel prvaka Bjelorusije i Bosne i Hercegovine nudi kladionica Mozzart. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Cuj naslova patuljak. Novinar jesil ti u vinklu? Jesul te tako ucili na faxu?
12 1
RBaggio
Treba ga samo šopit' u petoj minuti ?
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi