Ko je sve danas iskoristio pravo na pet izmjena?

Novo pravilo

Ko je sve danas iskoristio pravo na pet izmjena?

E. Škorić
Teme:

Njemačka fudbalska liga (DFL) potvrdila je prije dva dana da će u nastavku sezone u prvoj i drugoj Bundesligi biti dozvoljeno primjenjivanje privremenog pravila prema kojem će se tokom utakmice moći koristiti pet izmjena.

Novo pravilo korišteno je već danas na mečevima 26. kola njemačke Bundeslige, a pravo na pet izmjena iskoristile su dvije ekipe.

Trener Herthe je od 78. minute napravio čak pet izmjena u Sinsheimu u 3:0 pobjedi nad Hoffenheimom, dok je domaćin napravio četiri izmjene.

S pet izmjena poslužio se i trener Schalkea Wagner na teškom gostovanju u Dortmundu protiv Borussije, gdje je nejgov tim poražen s 4:0. Pet puta je mijenjao i trener Paderborna u Dusseldorfu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neki su, poput Wolfsburga, zaboravili na ovo pravilo, pa je tako ovaj tim izvršio svega tri izmjene u pobjedi u Augsburgu (2:1).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi