Hertha suspendovala Salomona Kaloua, igrač uputio javno izvinjenje

Zbog spornog livea na Facebooku

Hertha suspendovala Salomona Kaloua, igrač uputio javno izvinjenje

E. Škorić

Iz berlinske Herthe ubrzo su se oglasili nakon što su mediji u Njemačkoj pisali o potezu Salomona Kaloua.

Kalou je, podsjećamo, na Facebooku uživo prenosio dolazak u svlačionicu Herthe pred početak treninga, ali se na kraju ispostavilo da niko od članova Herthe nije ozbiljno shvatao propisnu distancu i hgijenske propise zdravstvenih vlasti.

"Hertha BSC želi reći da je ovo neuspjeh jednog igrača. Činjenica da drugi članovi tima nisu skrenuli pozornost na ovo nedolično ponašanje i umjesto toga odgovorili pozdravom stiskom ruke pokazuje da redovne reference na daljinu i higijenska pravila moraju biti još intenzivnija", piše u saopštenju Herthe.

"Ekipa Hertha BSC podijeljena je u četiri grupe od osam i četiri skupine za trening. Te skupine koriste različite prostorije za kretanje, poštujući pravila udaljenosti. Osim toga, igrači su klub detaljno obavijestili o higijenskim i ostalim pravilima. Zbog negativnih rezultata ispitivanja, Salomon Kalou bio je u iskušenju da pozdravlja svoje suigrače u svlačionici rukom, suprotno jasnim najavama službenika za higijenu. Salomon Kalou je svojim 'pjevanjem o koroni' ostavio dojam da nije svjestan razmjera pandemije".

Kalou je uputio javno izvinjenje.

"Žao mi je ako sam ostavio dojam da koronu ne shvaćam ozbiljno. Izvinjavam se zbog toga i suprotno je slučaju, jer sam posebno zabrinut za ljude u Africi, jer medicinska skrb nigdje nije tako dobra kao u Njemačkoj. Nisam baš razmišljao i bio sam sretan zbog naših testova svi su bili negativni, a isto tako želim se ispričati onima koji su u videu pokazani, a nisu znali".

Michael Preetz je ispred kluba rekao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Salomon Kalou je svojim videom ne samo nanio veliku štetu Herthi, već prije svega u trenutnoj društvenoj raspravi o nastavku Bundeslige i ulozi profesionalnog nogometa, ostavlja dojam da pojedini igrači koronu ne uzimaju ozbiljno. Međutim, želio bih izričito naglasiti da smo svi skrenuli pažnju na pravila o higijeni i udaljenosti i osigurali da se strogo poštuju. Jasno se rukovodimo odredbama zdravstvenog tijela odgovornim za nas i preporukama RKI-a".

Hertha je također objavila kako je suspendovala Kaloua, a očekuje ga vjerovatno i novačna kazna. S obzirom da mu se bliži kraj ugovora, neki smatraju da će ubrzo postati bivši igrač kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi