Ko kaže da fudbal i škola ne mogu zajedno: Diplomirao prvotimac Slobode

Završeno jedno životno poglavlje

Ko kaže da fudbal i škola ne mogu zajedno: Diplomirao prvotimac Slobode

E. Škorić

Obično govore da lopta i škola ne idu zajedno, no to je predrasuda. Postoji veliki broj svjetskih nogometaša koji su uspjeli i pored silnih obaveza u nogometu da ipak ostvare neki uspjeh i privanto, pa da se pohvale diplomom.

Za nogometaše često kažu da su neobrazovani i da vanredno završavaju čak i srednju školu, te da ih "profesori ni ne vide tokom školske godine".

I nije da ne postoji dosta igrača koji su 'zaboravili' na školu, ali prvotimac Slobode Semir Musić nije ništa prepuštao slučaju, pa je uporedo s nogometom stizao da polaže ispite.

On je nedavno diplomirao na Univerzitetu u Travniku studij visoko obrazovanje smjer Sportski menadžment na Edukacijskom fakultetu i tako stekao pravo na akademsku titulu i naučno zvanje bachelor sportskog menadžmenta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Hvala svim porfesorima, posebno mentoru prof. dr. Daliboru Misirači, zahvaljujem i porodici koja je bila uz mene, a diplomu poklanjam majci koja je bila pokretač i koja je istrajala u mom školovanju. Sada se želim u potpunosti posvetiti treniranju i Slobodi", poručio je Musić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1981mostar
Mozel samo da se naglasi u kojem gradu je diplomirao.. ev i ja da rucam pa cu otic da diplomiram 15ak min pa cu na cevapcice
30 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi