Ko kaže da je Juve nedodirljiv? Pandev i Sturaro ušli u igru i srušili Staru damu!

Genoa slavi veliku pobjedu

Ko kaže da je Juve nedodirljiv? Pandev i Sturaro ušli u igru i srušili Staru damu!

E. Škorić

U susretu 28. kola italijanske Serije Genoa je ugostila Juventus i pomalo neočekivana stigla do pobjede (2:0).

Genoa nije slavila na prethodna tri meča, ali je danas pred svojim bučnim navijačima uspjela da sruši goste iz Torina, koji su tako doživjeli prvi poraz u Seriji A ove sezone i prvi u Italiji na gostovanju od 19. novembra 2017. godine. Zanimljivo, posljednji poraz doživjeli su upravo na ovom stadionu, a tada ih je pobijedila Sampdoria.

Bez Cristiana Ronalda Juventus je djelovao slabo i blijedo, bez ikakve konkretnosti u napadu, dok je Genoa pored dva gola imala još nekoliko šansi.

U 33. minuti Cancelo je igrao rukom u svom šesnaestercu, dosuđen je penal za domaće, ali ubrzo je VAR odlučio drugačije, pošto se ispostavilo da je u istom napadu malo ranije jedan igrač Genoe loptu dirao rukom.

VAR je odmogao Genoi u 33. minuti, ali je pomogao u 56. minuti, kada je poništen gol Paula Dybale, koji se nalazio u ofsajdu.

U 72. minuti Stefano Sturaro u prvom kontaktu s loptom ruši svoj Juventus i to na asistenciju još jednog rezerviste, iskusnog Gorana Pandeva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo je Makedonac u 81. minuti postigao pogodak za 2:0 i tako je donio Genoi važnu pobjedu, posebno iz psihološkog aspekta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Sad Genoa ispade opasna !!!! Juve da je htjeo bilo bi 0-3 sigurno !
0 6
niko nikovic
Baš me zanima kakav bi bio rezultat, da je Napoli 1 - 2 boda iza njih, a ne 16.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi