Ko prizna, pola mu se prašta: Sudac se izvinio igraču Bournemoutha jer nije dosudio penal

I to da vidimo

Ko prizna, pola mu se prašta: Sudac se izvinio igraču Bournemoutha jer nije dosudio penal

Ekipa Bournemoutha danas je oštećena za jedanaesterac protiv Southamptona tokom utakmice 15. kola Premiershipa.

Rezultat je bio 0:0 u trenutku kada je Sofiane Boufal u šesnaestercu oborio igrača domaće ekipe Adama Smitha. To je bio čist jedanaesterac, ali glavni sudac Jonathan Moss je samo pokazao žuti karton Smithu zbog simulacije.

Ipak, defanzivac Bournemoutha je nakon meča priznao da mu se Moss izvinio zbog toga i da je rekao da je bio penal.

"U svlačinioci smo svi bili razočarani nakon meča. Trebali smo u prvom poluvremenu imati penal prije vodstva. Došao sam do lopte prije igrača protivničke ekipe i pokušao ga proći, a on me je oborio. Nije mi pomogla ni činjenica da mi je sudac dao žuti karton jer mi je to peti žuti ove sezone. Razgovarao sam s njim nakon meča, a on mi se izvinio i rekao da je bio penal. Nije mi u ovom trenutku toliko važno za penal, ali žao mi je zbog činjenice da zbog tog žutog kartona neću moći igrati naredni meč", rekao je Smith.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Bournemouth u narednoj utakmici igra u gostima protiv Crystal Palaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi