Ko su bili najbolji pojedinci na meču Velež - Sarajevo?

Okom statistike

Ko su bili najbolji pojedinci na meču Velež - Sarajevo?

E. Škorić

U jednom od najzanimljivijih mečeva ovog kola Sarajevo je, kao gost, savladalo Velež s 2:1 u Mostaru.

Bilo je dosta uzbudljivo u Mostaru, dosta se i žalilo na sudijske odluke, posebno domaći, a na kraju su tri vrijedna boda otputovala prema Koševu.

Bordo tim je slavio s 2:1. Mrežu Rođenih tresli su Krste Velkoski i Benjamin Tatar, dok je Muhamer Čivić dao jedini gol za domaću ekipu.

Pozabavili smo se statistikom sa ovog meča, posebno individualnom, pa ako joj je vjerovati, jučer najbolji pojedinac na meču bio je kapiten Sarajeva Krste Velkoski čiji je ukupan InStat Index iznosio 247. Odmah iza njega je, zanimljivo, mladi Šabanović sa 246, a treći najbolji pojedinac na meču bio je Dušan Hodžić (238).

U sastavu Veleža bolji od ostalih bili su Dario Ferreyra sa InStat Indexom 232, Urdinov je ostvario 223, a Vehabović InStat index od 221.

Velkoski je postigao pogodak, a uz to je imao 2/2 ključna dodavanja, odnosno dodavanja koja su proizvela zicere i velike šanse. Imao je dva udarca prema golu Veleža, od čega je jedan odsjeo u mreži Bobića. Makedonac je imao i četiri uspješna starta (4/6), doduše i 11 izgubljenih lopti, te tri osvojene. Općenito je jučer imao 65 % uspješnih dodavanja svojim saigračima.

Hodžić je imao čak 82 posto uspješnost dodavanja, 16 primljenih pasova, čak 9 od 12 duela s protivničkim igračima je osvojio, tri od četiri uspješna starta i čak 11 puta je osvajao loptu za svoj tim.

Ahmetović je imao 32 dodavanja, od čega ih je 28 bilo uspješno, pa je sa 88 posto uspješnih pasova izgledao kao najsigurniji igrač na terenu u bordo dresu. Također, primio je i najviše pasova (50) od svojih saigrača, no i bio je najveći potrošač lopti, s obzirom da ju je izgubio 17 puta. Ipak, s obzirom na njegovu ulogu i poziciju na terenu, ali i godine, mora da se prizna da je i dalje među najboljim igračima lige i da naprosto dominira iz kola u kolo.

U timu Veleža, dakle, Ferreyra je bio najefikasniji po InStat indexu. Imao je čak 90 uspješnih dodavanja, a veći procenat uspješnih dodavanja u Veležu je imao jedino Urdinov (93 posto). Ferreyra je imao i 38 primljenih pasova, izgubio je loptu četiri puta, a većinu duela i na zemlji i u zraku je dobio. Tu je na 78 posto, odnosno na sedam osvojenih duela od njih devet koliko je imao.

Uz njega je dobar kod Veleža statistički bio i Urdinov sa 41 uspješna od 44 dodavanja. Urdinov je imao jedan udarac prema golu Sarajeva i taj je išao u okvir gola i bio je opasan po gosta.

Vehabović je također imao zavidnu statistiku, budući da je uspio da stvori čak dvije velike prilike za svoje saigrače.

Najviše driblinga imali su Vehabović (4/4), Brandao (5/3) i Urdinov (3/2) kod Veleža, a kod Sarajeva Rahmanović i Dokanović (3/3) te Šabanović (3/2).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najviše su šutirali Cijanović i Fajić (2/2) kod Veleža, a Tatar (6/2), Rahmanović (3/2) i Velkoski (2/1). Prvi broj je broj ukupnih udaraca, a drugi broj udaraca u okvir gola.

Statistika nije uvijek pravo mjerilo nečijih kvaliteta ili pružene partije, no prema gore navedenim brojevima vjerovatno možete i sami da zaključite ko se jučer izdvajao i ko je bio ključan u pobjedi bordo tima.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mungos
Sudije su odradile odlican posao! hahahahahah
2 9
starmac
Predlazem redakciji Sport.ba da objavite snimke U.G MOSTARSKI RODENI koji su predstavljeni kao sporni pa neka vidi sira zajednica "GRESKE" ili namjeru PETROVICA za sudenje.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi