"Igrao sam sezonu karijere, ali sve je zaustavio ovaj nesretni virus"
Bivši defanzivac Željezničara, Čelika, Zrinjskog igrao je sjajnu sezonu, koja je zbog pandemija zaustavljena, kako u Češkoj tako i u skoro cijelom svijetu

Benjamin Čolić iz Češke za SportSport.ba

"Igrao sam sezonu karijere, ali sve je zaustavio ovaj nesretni virus" · Intervju

D. Kurbegović

Nogomet u Evropi osim prvenstva Bjelorusije stao je zbog pandemije koronavirusa koji je zahvatio skoro cijeli svijet.

Tako je i u Češkoj gdje su do daljnjeg odgođene sve utakmice u Fortuna ligi. Posljednja utakmica odigrana u prvenstvu je 8. marta i nakon toga mečevi su odgođeni do daljnjeg.

Osim Admira Ljevakovića o kojem smo nedavno pisali, a koji je već starosjedioc u ovoj zemlji sjajnu sezonu je igrao 28-godišnji Benjamin Čolić. Ovaj nogometaš koji igra na poziciji desnog bočnog za SportSport.ba govorio je o situaciji s koronavirusom u ovoj zemlji, igrama kluba u ovoj sezoni, ali i svojim nastupima, te ponudama i eventualnom produženju ugovora.

"Češka je također kao i ostale zemlje zahvaćena koronavirusom, koliko sam pratio ima više od 1000 zaraženih, a dvoje ih je umrlo i to su bili stariji ljudi. Prije 20-tak dana odgođeni su svi sportski događaji u zemlji na mjesec dana, ali to će sigurno opet produžiti. Mislim da nema još dugo fudbala, nadam se da griješim, ali situacija je ozbiljna", ističe Čolić.

SK Dynamo Ceske Budejovice u Fortuna ligi ove sezone igraju veoma dobro, te je bila realna situacija da se borite za izlazak u Evropu.

"Igrali smo veoma dobro nakon 24 kola smo na osmoj poziciji, ali nam ekipa koja je na trećem mjestu bježi samo tri boda. Sigurno je da bi se borili za Evropu, ali eto prekinuto je nažalost prvenstvo. Imali smo strašnu seriju u prvom dijelu sezone s osam vezanih pobjeda, pa smo kasnije malo pokvarili te rezultate, ali možemo generalno biti zadovoljni šta smo napravili u odigrana 24 kola", ističe desni bočni koji je u dresu Željezničara i Zrinjskog osvojio čak pet titula prvaka BiH.

Igrao je sezonu karijere, a još se prepričava njegov gol u stilu Cristiana Ronalda protiv Jabloneca.

"Stvarno sam igrao odličnu sezonu, a nakon prvog dijela sezone sam bio proglašen za najproduktivnijeg defanzivnog igrača. Ukupno u prvenstvu i kupu ove sezone sam upisao 23 nastupa uz dva gola i osam asistencija čime mogu biti prezadovoljan. Nikada nisam ovoliko asistencija u ovoj sezoni, a postigao sam dva gola, samo sam u Čeliku kada sam igrao jednu sezonu imao tri gola na svome kontu, ali ovoliko asistencija nisam imao ni u jednom klubu prije sadašnjeg", sretan je ovaj sjajni defanzivac.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Njegove dobre igre nisu ostale neprimijećene, kako od sadašnjeg kluba, ali i drugih koji se interesuju za njegove usluge.

"Ugovor sa Ceskim Budejovicama imam do kraja naredne sezone, ali u klubu su mi već ponudili produženje saradnje na tri godine. Pored toga ima još nekih ponuda iz drugih klubova u Češkoj, ali ne bih imao ništa protiv ni da ostanem ovdje. Igram dobro, osjećam se dobro, klub je stabilan pa vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu", kazao je za SportSport.ba Benjamin Čolić bivši nogometaš Željezničara, Čelika, Zrinjskog, Olimpica, Karvine, juniorske i mlade reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi