Stojkić i Zvonić: Motiva neće nedostajati, kao ni nama Mostarcima, tako ni momcima sa strane
Denis Zvonić i Pero Stojkić kapetani svojih klubova, Mostarci, predvodit će sutra svoje timove u derbiju na stadionu Rođeni

Kapetani ne brinu za motivaciju suigrača koji nisu iz Mostara

Stojkić i Zvonić: Motiva neće nedostajati, kao ni nama Mostarcima, tako ni momcima sa strane

U Mostaru je danas, u prostorijama Sportskog Saveza Grada Mostara održana press konferencija na kojoj su se okupljenim pripadnicima sedme sile obratili treneri te kapetani mostarskih timova, Feđa Dudić i Denis Zvonić, te s druge strane Hari Vukas i Pero Stojkić.

Nakon uvodnih riječi u kojima su se svi akteri pressa složili kako će sutra bolji rezultat polučiti ekipa koja bude imala više spremnijih i borbenijih nogometaša, te nakon što su svi izrazili nadanje kako će derbi proteći bez incidenata i da će se poslije svega pričati samo o nogometu, kapetani oba tima upitani su da li su njihovi suigrači od kojih veliki broj nije iz Mostara svjesni značaja i težine utakmice koja je za Mostarce i navijače oba kluba ipak nešto više od samog nogometnog susreta.

"Vjerujem da moji suigrači jesu" - kazao je kapetan Plemića Pero Stojkić i dodao:

"Naigrali su se oni svakakvih derbija po drugim klubovima a vjerujem da su dovoljno dugo tu i da su vremenom shvatili što ova utakmica znači za nas i za naš klub, te za ovaj grad. Mislim da je i iskustvo prvog derbija učinilo svoje i da im sutra motiva neće manjkati" - kazao je Stojkić.

Sličnog mišljenja bio je i kapetan Veleža Denis Zvonić:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kroz razgovor sa suigračima dočaravam im koji je značaj gradskog derbija" - kazao je Zvonić i dodao:

"Mislim da bolje to mogu dočarati kroz iskustva onih koji su igrali te derbije a više od svega mogu shvatiti od same atmosfere u gradu koji je značaj ovog derbija. Vjerujem da ćemo svi sutra istrčati motivirani i da kao što je rekao Pero, želje i borbenosti neće manjkati" - rekao je Denis Zvonić.

Top Komentari

zakeroni
Sta oni znaju sta je derbi(ibanez,dario,brandao..)boca-river itd. Ovo je derbi,neka bude fer i korektno i nek Velez pobjedi :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi