Ko su najveća iznenađenja sezone u ligama petice?

Ko su najveća iznenađenja sezone u ligama petice?

Borussia Monchengladbach

S. Grebović

Bližimo se prvoj polovini prvenstava u najjačim ligama Evrope, popularno nazvanim 'lige petice', a situacija se u mnogim od njih poprilično zakuhala.

Teško da su i igrači i navijači tima iz Monchengladbacha vjerovali da će njihov tim nakon 13 odigranih kola u Bundesligi biti lider na tabeli. Svakako da je prva violina ekipe 22-godišnji Marcus Thuram kojem je cijena na tržišu rapidno porasla.

Šest golova i četiri asistencije su svakako utjecale na to da mladi Francuz bude tražena roba na transfer pijaci ove zime. U zadnjih pet utakmica ekipa Marca Rosea ima četiri pobjede, a najveći kiks ove sezone napravili su u pretposljednjem kolu kada su poraženi na gostovanju kod davljenjika, ekipe Union Berlina.

Top Komentari

dragonBH
Dobar tekst.. vise ovoga a manje Wande i starleta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije